Elgondolkoztál már a külföldi munkavégzésen? Folyékonyan beszélsz németül és szereted a pörgést? Akkor az ausztriai felszolgáló munka a legideálisabb számodra, amiről most megtudhatsz néhány hasznos információt.

Ausztria több, kisebb és nagyobb városába is jellemzően szezonális vagy éves felszolgálói állásra lehet pályázni. Éttermek, hotelek érdeklődnek a magyar pincérek iránt, főként a síszezon idejében.

 

Milyen elvárások vannak egy ausztriai felszolgáló munkánál?

A felszolgálói vagy vendéglátós munkatapasztalaton kívül számos elvárás van a munkavállalóval szemben. Az első és legfontosabb a nyelvismeret. A német nyelv elengedhetetlen az ausztriai munka elvégzéséhez. Az elvárás a legtöbb helyen a folyékony német nyelvtudás, ami mellett az angol nyelv ismerete általában nem elvárás, de mindenképpen előnyt jelent. Fontos, hogy vendégorientált legyen a jelentkező, a készséges kiszolgálás érdekében. A folyamatos pörgés miatt az energikus személyiség és a talpraesettség elengedhetetlen. Fontos, hogy figyelmes és rugalmas legyél.

 

Mennyi az annyi? – fizetés 

Ha a fent említett elvárásoknak megfelelsz és sikerül megszerezned az egyik ausztriai felszolgálói állások egyikét, kiemelkedő bérezésben részesülsz. Szám szerint havi 1300-1500 Euró. Emellé járnak különböző juttatások, mint például a borravaló.

A munkaidőt tekintve, hasonlóan, mint Magyarországon, heti 5-6 napot kell dolgozni. Előre leegyeztetve a főnököddel, további szabadnapokat is kivehetsz.

 

Biztosítják a szállásomat?

Ha ausztriai felszolgálói munkát vállalsz szinte biztos, hogy gondoskodnak az elszállásolásodról. Főként, ha szállodában vagy étteremben fogsz dolgozni. Azonban mindenképpen járj utána, mielőtt kiutaznál.

 

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, jelentkezz nálunk szakmai önéletrajzoddal.