Elgondolkoztál már a külföldi munkavégzésen? Folyékonyan beszélsz németül és szereted a pörgést? Akkor az ausztriai felszolgáló munka a legideálisabb számodra, amiről most megtudhatsz néhány hasznos információt.

Ausztria több, kisebb és nagyobb városába is jellemzően szezonális vagy éves felszolgálói állásra lehet pályázni. Éttermek, hotelek érdeklődnek a magyar pincérek iránt, főként a síszezon idejében.

 

Milyen elvárások vannak?

A felszolgálói vagy vendéglátós munkatapasztalaton kívül számos elvárás van a munkavállalóval szemben. Az első és legfontosabb a nyelvismeret. A német nyelv elengedhetetlen az ausztriai munka elvégzéséhez. Az elvárás a legtöbb helyen a folyékony német nyelvtudás, ami mellett az angol nyelv ismerete általában nem elvárás, de mindenképpen előnyt jelent. Fontos, hogy vendégorientált legyen a jelentkező, a készséges kiszolgálás érdekében. A folyamatos pörgés miatt az energikus személyiség és a talpraesettség elengedhetetlen. Fontos, hogy figyelmes és rugalmas legyél.

 

Mennyi az annyi?

Ha a fent említett elvárásoknak megfelelsz és sikerül megszerezned az egyik ausztriai felszolgálói állások egyikét, kiemelkedő bérezésben részesülsz. Szám szerint havi 1300-1500 Euró. Emellé járnak különböző juttatások, mint például a borravaló.

A munkaidőt tekintve, hasonlóan, mint Magyarországon, heti 5-6 napot kell dolgozni. Előre leegyeztetve a főnököddel, további szabadnapokat is kivehetsz.

 

Biztosítják a szállásomat?

Ha ausztriai felszolgálói munkát vállalsz szinte biztos, hogy gondoskodnak az elszállásolásodról. Főként, ha szállodában vagy étteremben fogsz dolgozni. Azonban mindenképpen járj utána, mielőtt kiutaznál.

 

Ha felkeltettük érdeklődésedet jelentkezz nálunk szakmai önéletrajzoddal.