Ha külföldi munkavégzésen gondolkodtok pároddal együtt, segítünk összeszedni az ehhez kapcsolódó előnyöket. Először is, a távolság nem fog közétek állni és esetleg megrontani a kapcsolatotokat. Másodszor, közös élménynek is felfogható, ha csak szezonális munkát választotok. Ugyanis nálunk találtok olyan külföldi álláslehetőséget, amelyet csak például a síszezon idejére tudtok elvállalni. Az ’Állásajánlatok’ menüpont alatt rendszeresen találhattok olyan külföldi munkákat, melyeket kifejezetten párok számára hirdetnek. Vegyünk példának egy hotelt, ahol felszolgálói és szobalányi pozícióra párok jelentkezését várják.

Azonban az alábbi elvárásoknak mindenképpen eleget kell tennetek, ha a külföldi munka mellett döntötök:

  • Nyelvtudás: a német vagy angol nyelvismeret elengedhetetlen,
  • Rugalmasság, precizitás,
  • Barátságos személyiség,
  • Gyakorlat: általános elvárás, hogy tapasztalattal rendelkezzetek az adott területen.

A legtöbb helyen (például hotel vagy étterem) szállást biztosítanak a munkavállalónak, azonban ennek előtte mindenféleképpen járjatok utána. A fizetés általában 1200-1600 Euro között van havonta, továbbá számíthattok egyéb jutalékokra is. A munkaidő heti 5-6 nap, ugyanúgy, mint Magyarországon. Így marad időtök egymásra, kikapcsolódni és együtt felfedezni az általatok kiválasztott célországot.

Tehát a külföldi munka pároknak egy remek választás, hisz a jövő megalapozásában nagy szerepet játszik a fizetés, illetve a kötelék megerősítésében a közös élményszerzés.