Nyelvtudás nélkül elhelyezkedni külföldön nagyon nehéz, szinte lehetetlen vállalkozás. Ha nem ismerjük az adott, de legalább az angol nyelvet, akkor nem értjük meg, hogy a munkaadónk mit is vár el tőlünk pontosan, mik a szabályai, mik a feltételei a munkának. Az is előfordulhat, hogy esetleg a munkaadó, a nyelvi nehézségeket kihasználva becsapja, megkárosítja a munkavállalót (ez a KG International esetében nem következhet be). A munkahely mellett számos más területen is szükségünk van a nyelvismeretre, gondoljunk csak egy bevásárlásra, közlekedésre, vagy esetleg eltévedünk, és útbaigazítást szeretnénk kérni.

Tehát legalább egy idegen nyelv (a legtöbb helyen az angolt és/vagy a németet részesítik előnyben) ismerete az anyanyelvünk mellett mindenképpen ajánlott, különösen, ha külföldön szeretnénk dolgozni.

Mikor elhatározzuk, hogy szeretnénk külföldi munkát vállalni, és elkezdjük a hirdetéseket bújni, már akkor érdemes egy nyelvtanárt, vagy nyelviskolát felkeresni. Ez azok számára is fontos, akik beszélnek idegen nyelven. Az ismétlésre, felelevenítésre, és egy kis gyakorlásra nekik is szükségük van, különösen akkor, ha már évek óta nem használták a nyelvet. Ilyenkor rengeteget felejt az ember, és nem jönnek olyan könnyen a gondolatok, a kifejezések vagy a helyes nyelvtani szerkezetek.

Akik valamilyen oknál fogva még soha életükben nem tanultak idegen nyelet, kiemelten fontos, hogy legalább a legalapvetőbb szavakat, kifejezéseket és nyelvtani szabályokat megtanulják. Nekik muszáj több időt rászánni a nyelvtanulásra, így már hónapokkal a kiutazás előtt érdemes elkezdeni a nyelvórákra járni. Bár pár hónap is nagyon rövid időnek számít, ha egy új, idegen nyelv megtanulásáról és elsajátításáról van szó. Az alapok megtanulhatók, hogy az egyszerűbb társalgási szituációkat, és helyzeteket megoldhassuk, vagy megértsük, hogy a főnökünk mit is szeretne, mit is vár el tőlünk.

A Tanulósarok Oktató és Nyelvi Központban számos lehetőség kínálkozik azok számára, akik angolul vagy németül szeretnének tanulni, gyakorolni a külföldi munkavállalást megelőző hetekben, hónapokban. Választhatunk, hogy egyéni és csoportos órákat szeretnénk-e venni; délelőtti, délutáni vagy esti időpontok megfelelőek-e számunkra; valamint nehézségi szintek közül is megtalálhatjuk a saját tudásunknak megfelelőt.